Cazare ieftina Cipru

Cazare in Paralimni, locuri de vizitat si plaje in apropiere

0

Paralimni este o statiune turistica aflata in sudul Ciprului, in apropiere de zona controlata de Turcia. Accesul turistilor se face prin Aeroportul International Larnaca, aflat in partea de vest. In zona se gasesc si alte statiuni turistice precum Ayia Napa sau Protaras. Multi dintre cei care lucreaza in turism in cele doua statiuni traiesc de fapt in Paralimni, a carui importanta a crescut dupa ce a fost declarat centrul administrativ temporar al districtului Famagusta.

Situatia politica a localitatii s-a schimbat adesea. In prezent, localitatea se afla ridicata pe malul unui lac putin adanc, ce seaca in anumite perioade ale anului, insa nu s-a dezvoltat de la inceput aici. Denumirea localitatii inseamna de fapt “langa lac”.

Statiunea este apreciata de turisti pentru temperaturile ridicate pe toata durata anului. Chiar daca iarna apa nu este tocmai buna pentru baie, temperaturile medii ajung chiar si pana la 16 grade Celsius ziua. Pot insa si scadea pana pe la 8 grade. Din iunie pana in septembrie, temperaturile medii depasesc 30 de grade Celsius.

Ce se poate vedea in Paralimni – obiective turistice in zona

Biserica Fecioara Maria este unul dintre cele mai importante obiective din Paralimni. Este ridicata in centrul localitatii si dateaza din secolul XIII. Din pacate a suferit numeroase modificari astfel ca in prezent nu mai arata asa cum a fost construita initial. Trei picturi au reusit sa supravietuiasca in timp. Alte doua biserici importante se gasesc in Paralimni – vechea si noua biserica a Sfantului Gheorghe.

Fiind o statiune mica, obiectivele turistice nu sunt numeroase. Multe dintre ele se afla in afara localitatii. Pernera si Deryneia sunt doua localitati apropiate care ii pot incanta pe turisti. Prima se afla la zece minute de mers cu masina si ofera o priveliste uimitoare asupra Golfului Famagusta. A doua se afla dincolo de lac.

In Protaras, turistii pot vizita Ocean Aqwarium, care adaposteste in jur de 1.000 de specii de animale. Pe langa animalele marine gazduite, exista si pasari exotice sau gradini tropicale ce gazduiesc atat fauna cat si flora specifica. O alta destinatie pentru copii este Water World, un parc acvatic de pe autostrada A3, la vest de Ayia Napa. Accesul se face cu plata. Distanta dintre Paralimni si Ayia Napa, aflata in sud, este de aproximativ sapte kilometri. Aceasta este una dintre cele mai bogate statiuni din zona in obiective turistice. In sud-est se afla Capul Greco si un parc ce are aceasta denumire.

Unde se poate face plaja in apropiere de Paralimni

Paralimni este este o statiune ridicata in jurul unui lac, neavand iesire la Marea Mediterana. Pentru a merge la o plaja, in adevaratul sens al cuvantului, turistii trebuie sa aleaga una dintre plajele statiunilor din apropiere. Spuneam ca Ayia Napa se afla la aproximativ sapte kilometri. La distante similare se afla si Pernera sau Proteras, care au plaje.

Putem aminti si alte cateva plaje din apropiere. Nissi este una dintre cele mai apropiate. Konnos Bay, Kermia, Glyki Nero, Pantachou, Katsarka, Vathia Gonia, Lanta si Agia Thekla sunt alte plaje din zona. In principiu, daca se merge aproximativ 10-15 kilometri, oriunde in partea de sud-est, se ajunge la mare.

Pentru mai multe informatii despre Paralimni puteti accesa website-ul oficial al localitatii,  http://www.paralimni.org.cy. Sectiune in limba engleza lipseste (cu exceptia unei pagini dedicata nuntilor), dar traducerea automata Google Chrome a paginii poate fi de folos in anumite cazuri.

Harta Paralimni, oferita de Google:

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru