Cazare ieftina Cipru

Vacanta in Mandria (Paphos) – obiective turistice

0

In Cipru exista cel putin doua localitati care se numesc Mandria. Una se afla in districtul Limassol, iar cealalta se afla in districtul Paphos. Vom alege sa vorbim despre a doua, care se afla in partea de sud-vest a tarii si nu in partea centrala.

Distanta pana in orasul Paphos este de aproximativ 15 kilometri. Ca atare, mijlocul cel mai comod de a ajunge in Mandria este de a cumpara un bilet de avion spre aeroportul din acest oras. Satul se afla langa autostrada A6 care leaga indirect orasele Paphos cu Larnaca. Spunem indirect, pentru ca mai e nevoie sa se circule pe alte doua autostrazi, A1 si A5. Ceea ce este insa cel mai important este ca intre cele doua metropole se poate ajunge doar pe autostrazi, iar Mandria se afla pe acest traseu, astfel incat daca nu se gasesc zboruri pe aeroportul din Paphos se poate cumpara unul pe aeroportul din Larnaca, cel mai mare din tara.

Ce se poate vedea daca venim in Madria si in imprejurimi

Daca pentru noi Ciprul este insula Afroditei, pentru localnici locul de nastere al zeitei frumusetii este Paphos. Cele doua lucruri nu se exclud insa ele sunt importante pentru ca nicaieri in Cipru nu vom gasi mai multe ocazii de a vorbi de Afrodita decat in regiunea Paphos. Ca atare Mandria poate reprezenta locul in care turistii pot pleca in explorarea mitului Afroditei.
Spre exemplu, se poate pleca de aici, pe autostrada A6, spre Stanca Afroditei, cunoscuta sub denumirea Petra Tou Romiou. Se afla in apropiere de tarmul marii, in apa, si se crede ca acela este locul in care Afrodita s-a nascut din spuma marii. Se mai crede de asemenea ca cei care inoata de trei ori in jurul stancii vor imbatrani mai greu.
Mandria este cunoscuta in primul rand pentru numeroasele specii de pasari care vin aici periodic. Primavara este perioada ideala de a veni in sat pentru ca atunci se aduna peste 200 de specii de pasari pe terenurile din jurul satului. Fiind perioada de imperechere, multe dintre ele isi vor prezenta penajul colorat, lucru ce va duce la crearea unui spectacol incantator.
Satul are doua biserici care au fost restaurate dupa ce au fost vandalizate de cipriotii turci, insa majoritatea obiectivelor turistice de acest tip se gasesc in Paphos, oras care se afla, dupa cum am spus, la aproximativ 15 kilometri distanta.

Unde facem plaja daca venim in Mandria

Mandria este un sat aflat la cateva minute de mers pana la Marea Mediterana, pe al carei tarm exista si o plaja. Nu este una dintre cele mai cunoscute insa este suficient de apreciata de localnicii care nu doresc sa mearga in localitatile invecinate. Printre plajele foarte cunoscute din zona se numara Pissouri, Latchi, Paphos si Coral Bay. Pissouri este o plaja aflata oarecum la jumatatea distantei dintre Paphos si Limassol. Este apreciata pentru numeroasele sporturi acvatice care se practica aici. Coral Bay este una dintre perlele litoralului cipriot pentru ca a primit ani la randul premiul Steagul Albastru.

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru