Cazare ieftina Cipru

Kouklia – cazare, plaje si locuri de vizitat

0

Kouklia este o statiune cipriota, aflata in sud-vestul Ciprului, in regiunea Paphos, la mai putin de 20 de kilometri de orasul care da numele districtului si care are al doilea aeroport din tara. Cei care vor sa ajunga in Kouklia pot opta intre aeroportul din Paphos, numit Hermes, sau pentru cel din Larnaca, considerat cel mai mare din tara. De regula, din Bucuresti se pot gasi aproape tot timpul zboruri spre ambele aeroporturi, insa spre Larnaca sunt mult mai multe.

In statiune se poate ajunge si cu masina sau feribotul insa avionul reprezinta cel mai comod si accesibil mijloc de transport. Kouklia se afla foarte aproape de Marea Mediterana si este renumita pentru cei care vor sa se relaxeze, pentru soare, peisaje si diversitatea activitatilor care pot avea loc.

Obiective turistice in Kouklia

Desi vorbim de o statiune foarte mica, aceasta are avantajul locatiei, fiind ridicata pe vechiul oras Paphos si acolo unde localnicii cred ca s-ar fi nascut Afrodita, zeita greasca a frumusetii si a dragostei. Ca atare, turistii au un bun prilej de a vizita vestigiile antice. Ramasitele vechiului oras Palaipafos (centru de pelerinaj in antichitate) si sanctuar al Afroditei pot fi vazute si astazi.

In apropiere de Kouklia mai poate fi vazuta Stanca Afroditei, numita si Petra tou Romiou. Aceasta iese din mare, iar scopul ei este acela de a marca locul din care se spune ca zeita Afrodita s-a nascut din spuma marii. Se mai spune de asemenea ca cei care inoata de trei ori in jurul ei vor fi rasplatiti cu tinerete vesnica.

In zona se afla multe biserici, iar cele mai importante doua sunt dedicate Fecioarei Maria (Panagia Hogedetria) si Apostolului Luca. Prima este o biserica cruciforma din secolul XIII si are picturi ce dateaza din secolul al XV-lea. Cea din urma este considerata cea mai importanta biserica din Kouklia si se afla in piata centrala. Aici se organizeaza un mare targ religios pe 17 octombrie, un prilej important pentru turisti de a lua contact cu obieceiurile si cultura locului.
Muzeul Palaipafos este unul dintre cele mai importante muzee aflate in apropiere de Kouklia. Se afla la sud-vest de statiune si poate fi vizitat pentru aproximativ 3-4 euro, in fiecare zi din saptamana, cu exceptia zilei de luni. Pretul biletului include si accesul in ruinele vechiului oras Palaipafos. In partea de sud-est se afla un mare teren de golf si Dealurile Afroditei.

Cela mai frumoase plaje din Kouklia

Statiunea Kouklia nu se afla chiar pe tarmul Marii Mediterane insa se afla la doar cativa kilometri si se poate ajunge foarte repede, chiar pe jos. Din sat trebuie ajuns pe mai intai pe autostrada A6 pentru a atinge tarmul Mediteranei.
Pe o raza de 50 de kilometri de Kouklia exista in jur de 27 de plaje dintre care 12 sunt premiate cu Steagul Albastru. Unele dintre cele mai apreciate plaje din zona sunt Alykes, Pachyammos si Faros, in apropiere de Paphos. Vrysoudia A si B sunt alte doua plaje interesante si foarte mari. Sunt foarte bine amenajate si accesibile. La majoritatea dintre ele se poate ajunge de pe autostrada A6, cea care face legatura cu Limassol.

Website oficial – http://www.kouklia.org.cy/english/index.shtm

Harta Google

 

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru