Cazare ieftina Cipru

Moniatis Cipru – cazare si locuri de vizitat

0

Cu doar in jur de 300 de locuitori, Moniatis a reusit sa devina una dintre atractiile turistice ale Ciprului, chiar daca se afla in mijlocul tarii, oarecum departe de litoral, principalul lucru exportat de ciprioti cand vine vorba de turism. Satul se afla la putin peste 20 de kilometri de Limassol si la aproape 50 de kilometri de Paphos, al doilea aeroport din tara. Nu exista drum direct intre Paphos si Moniatis astfel incat e recomandat sa se mearga pe autostrada, de la aeroport spre Limassol, si apoi pe drumul national B8 care duce pana in sat. Drumul direct prin Muntii Troodos se poate dovedi anevoios si poate fi parcurs intr-un timp mai mare.

Ce putem vedea in Moniatis si in imprejurimi – obiective turistice de vizitat

Muntele Olymp este cu siguranta una dintre principalele atractii din zona, fiind vorba de cel mai inalt varf din Cipru. Are aproape 2.000 de metri inaltime si se poate ajunge la el mergand spre nord, o buna parte pe drumul B8, cel putin pana se trece de localitatea Plano Platres. Inainte de a ajunge pe varf se poate vizita si satul Foini. In apropierea acestui sat, dincolo de B8 se afla Cascada Caledonia. In apropiere de Plano Platres mai exista inca o cascada, numita Millomeris.
Mult mai aproape de Olymp exista Manastirea Trooditissa. Aceasta este una dintre cele mai apreciate manastiri crestine din Cipru. Desi nu este nici pe departe cea mai accesibila pentru turisti, este una dintre cele mai vizitate. Unii ar spune ca este vizitata tocmai pentru faptul ca este ridicata departe de preocuparile omului contemporan. Este ridicata la 1.500 de metri inaltime, langa satul Platres. Prima manastire a fost ridicata aici in 990. Aceasta a ars si din ea nu a mai ramas decat o icoana in jurul careia s-a cladit actuala cladire in jurul anului 1730.
In partea de sud-est a satului Moniatis se afla localitatea Omodis, iar in partea de nord-est se afla satul Agros. Ambele localitati sunt recunoscute pentru dezvoltarea agro-turismului, atragand anual turisti, atat din Cipru, cat si din afara tarii.

Dupa cum spuneam, distanta pana in Limassol nu este foarte mare astfel ca turistii care ajung in Moniatis pot vizita si partea de sud, care se intinde in jurul acestui oras. Vizitatorii pot ajunge astfel la situl arheologic Kourion, la Castelul Colossi, la waterpark-ul numit Fassouri Watermania sau la muzeele, castelul si gradina zoologica din Limassol.

Unde facem plaja – cele mai bune plaje aproape de Moniatis

Turistii care ajung in Moniatis si vor sa faca plaja pot merge in sud, spre Limassol. Pot de asemenea sa mearga in regiunea Paphos dar drumul este mai lung. Intre plajele celor doua regiuni exista o oarecare diferenta. Exista turisti care spun ca cele din Paphos sunt mai dezvoltate. Nu putem spune daca este asa sau nu pentru ca parerile sunt impartite. Teoretic, plajele din Paphos au sanse mai mari sa se dezvolte deoarece au parte de al doilea aeroport din tara si beneficiaza de mitul Afrodiei, despre care se spune ca s-a nascut in apele acestei regiuni.
Pissouri si Akrotiri sunt unele dintre cele mai cunoscute plaje din zona Limassol, iar in regiunea Paphos, cele mai apreciate plaje sunt Coral Bay, Laorou si Pachyammos.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul oficial Moniatis. Din pacate informatia este disponibila numai in limba greaca, insa traducerea Google Chrome este suficient de acurata in acest caz.

Harta Google Moniatis

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru