Cazare ieftina Cipru

Protaras – cazare si plaje recomandate

0

Protaras este o statiune turistica din sud-estul Ciprului, la mai putin de 100 de kilometri de Larnaca, oras care are principalul aeroport din tara si prin care se fac majoritatea legaturilor cu celelalte orase din Europa. Turistii din Romania pot veni insa si cu masina, fiind nevoiti sa treaca prin Turcia si mai apoi sa urce pe feribot.

Cipru face parte din Uniunea Europeana, iar cei care vin cu avionul nu au nevoie de viza ci doar de un pasaport sau act de identitate valabil. Protaras face parte si din Schengen, astfel ca pentru turistul roman lucrurile sun si mai simple. Zona din nordul acestei statiuni este controlata de Turcia, fiind nevoie de obtinerea unei vize temporare pentru a fi vizitata. Turistii care ajung in Protaras au mai multe optiuni de a isi petrece vacanta in sudul si estul statiunii astfel ca nordul poate fi evitat.

Principalele obiective turistice din zona Protaras

Acvariul este poate cel mai important obiectiv turistic din Protaras. Acesta gazduieste peste 1.000 de specii si are peste 12.000 de metri patrati de gradini tropicale, in care sunt recreate mini-ecosisteme ce incanta ochii privitorilor. Daca v-ati gandit ca pinguini traiesc la Polul Sud, ei bine, ii veti putea vedea si aici, intr-un mediu controlat. Cei care vor sa ajunga la acvariu trebuie sa stie ca exista doua orare de vizitare, de vara si de iarna. Din aprilie pana in octombrie se poate vizita de la ora 10:00 pana la ora 18:00, iar in restul anului de la ora 9:00 pana la ora 16:00.

Acest gen de activitate este indragita in special de copii. Acestia mai pot vizita si WaterWorld, un parc acvatic de distractii aflat in drumul dintre Larnaca spre statiunea Ayia Napa, din apropiere. Parcul este amenajat atat pentru copii cat si pentru adulti, care ii pot supraveghea atent pe cei mici de la terasele si cafenelele din apropiere.

La sud-est de Protaras se afla Parcul National Cavo Greco. Acesta este recunoscut pentru flora si stancile sale. Aici se gasesc peste 30 de specii de orhidee, branduse si irisi. Per total, exista in jur de 300 de specii de plante in acest parc situat la jumatatea drumului dintre Protaras si Ayia Napa. Pe cele 390 de hectare sunt organizate diferite activitati. Se poate practica inclusiv canotaj, alpinism, parasailing sau calarie. Zonele de vegetatie si stanci alterneaza astfel ca turistii pot face o gama larga de tipuri de fotografii. E suficienta putina imaginatie pentru ca peisajul este destul de ofertant.

Cele mai frumoase plaje in Protaras

Plaja Golfului Smochinului este una dintre cele mai apreciate plaje de langa Protaras. Se afla in nord-estul statiunii, iar nisipul este fin si alb. Apa este limpede si perfecta pentru practicarea mai multor sporturi nautice. In apropiere exista centre de inchiriere a echipamentelor necesare.
La nord de aceasta plaja se afla statiunea Pernera, care are o plaja la fel de superba. Pornind spre sud de la Pernera si ajungand la Capul Greco se afla numeroase plaje. Alte cateva plaje interesante se pot gasi si de la Capo Greco spre Ayia Napa.

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru