Larnaca Cipru – cazare si plaje recomandate pe insula Cipru

Larnaca (Larnaka) este unul dintre cele mai mari orase din Cipru si una dintre principalele atractii din aceasta tara. La dezvoltarea turismului de aici a contribuit atat aeroportul, probabil cel mai mare din tara, dar si faptul ca are iesire la mare si a fost mai ferit de disputele pentru influenta dintre Grecia si Turcia.Booking.com

Cazare in Larnaca Cipru – hoteluri si pensiuni pentru toate gusturile si buzunarele

Avand in vedere dimensiunile orasului (raportate, evident la dimensiunile insulei), luand in considerare ca aici este si principalul aeroport din Cipru, nu trebuie sa ne mire faptul ca optiunile de cazare sunt extrem de generoase, cu adevarat pentru toate gusturile si buzunarele. Pe agregatoarele turistice puteti gasi, in oricare perioada a anului, cel putin 250 de unitati de cazare, unele mai scumpe si mai sofisticate, altele decente pentru buget redus. Dat fiind ca sunt greci la baza, managerii hotelurilor si pensiunilor din Cipru au o abordare asemanatoare in privinta relatiilor cu clientii, pe alocuri modificata de spiritul englezesc care a ocupat insula o perioada importanta de timp. Preturile variaza destul de mult, in functie de sezon.

Cum ajung in Larnaca

Cei mai multi turisti ajung in statiune cu avionul. Aceasta este cea mai simpla modalitate de a ajunge din Europa, insa se poate ajunge si cu feribotul. Pentru romani cel mai simplu e sa vina cu masina prin Turcia. Pentru restul europenilor o varianta mai buna poate fi luarea feribotului din Grecia.

Obiective turistice de vizitat in Larnaca

Turistii care vin cu avionul in Larnaca pot vedea, pentru inceput, Lacul Sarat, care se afla pe drumul dintre aeroport si oras. Odata ajunsi aici, turistii pot vizita si moscheea Hala Sultan Tekke, unde se crede ca ar fi inmormantata mama adoptiva a lui Mohammed.

Biserica Sfantul Lazar in noapte – de vizitat in Larnaca

Alte obiective importante de vizitat in Larnaca, in special pentru credinciosi sunt Biserica Sfantul Lazar, Biserica Ayia Phaneromeni si Manastirea Stavrovouni. In prima se presupune ca s-ar afla moastele Sfantului Lazar, iar despre a doua se spune ca ar avea puteri vindecatoare. A treia a fost ridicata in secolul IV, iar in prezent accesul este permis doar barbatilor. O legenda mai veche spune ca Elena, mama imparatului Constantin, ar fi adus aici o cruce de la Ierusalim.

Larnaca este una dintre cele mai vechi asezari din Cipru astfel ca aici au fost descoperite numeroase situri arheologice. Cel mai importante sunt Choirokoitia, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Pentru iubitorii de istorie, ruinele orasului antic Kitium sunt la fel de importante. Fortul Larnaca are o istorie mai recenta, in sensul ca a fost construit in 1625. In trecut a fost folosit ca inchisoare, iar astazi gazduieste un important muzeu de arheologie. Se afla chiar langa plaja.

Muzeul de Istorie Naturala se afla in Gradinile Municipale si este dedicat florei si faunei din Cipru. Chiar daca are dimensiuni mici, acesta gazduieste numeroase expozitii de reptile, insecte, pasari etc. Poate fi vizitat tot timpul anului, iar biletul costa sub un euro. Sambata, programul este mai scurt.

Dupa o zi de vizitat orasul Larnaca, turistii se pot relaxa fie pe plaja, fie pe Phinikoudes, o strada plina de cafenele si terase. In timpul verii, spre seara, aceasta este extrem de aglomerata. Se afla in apropiere de plaja cu acelasi nume.

Unde se poate face plaja – cele mai frumoase plaje din Larnaca

Orasul este una dintre cele mai mari statiuni cu iesire la mare din sudul Ciprului. Plajele sunt premiate deseori cu Steagul Albastru, iar temperaturile sunt ridicate aproape tot timpul anului. McKenzie si Phinikoudes sunt considerate cele mai frumoase plaje din Larnaca. Yanathes este o alta plaja importanta din apropiere, aflata in Voroklini.

Plaja McKenzie se afla in apropiere de aeroport, are un nisip fin, apropiat de culoarea gri, iar apa linistita o face ideala pentru o vacanta cu cei mici. Phinikoudes este una dintre cele mai frumoase plaje din Cipru, iar numele ei tradus inseamna “palmieri mici”. Denumirea vine de la multimea de palmieri din jur. Yanathes este o plaja la fel de frumoasa precum cele doua, dar este mult mai linistita, fiind ideala atat pentru cei care vor sa se relaxeze, cat si pentru cei care vor sa practice diverse sporturi nautice. In Larnaca plajele sunt destul de aglomerate, cu exceptia McKenzie (spre capatul dinspre iesirea spre aeroport), insa ai la indemana toate facilitatile (restaurante, beach bars, magazine etc), facand astfel viata mai usoara celor cu familii numeroase. Pentru salbaticie si ape mirifice, incercati Cavo Greco in apropiere de Ayia Napa.

Website-ul oficial al orasului Larnaca este http://www.larnaka.org.cy/. Desi are optiune pentru limba engleza, mare parte din informatiile aflate in sectiunea respectiva sunt prezentate tot in greaca.