Cazare ieftina Cipru

Coral Bay Cipru – cazare si plaje recomandate

0

Coral Bay este o statiune din vestul Ciprului, aflata la cativa kilometri de Peyia si Paphos. Din Romania se poate ajunge cel mai usor cu avionul, iar cele mai bune optiuni par a fi zborurile spre principalele doua aeroporturi din tara, cele din Larnaca si Limassol.

Cazare┬áCoral Bay Cipru – hoteluri si pensiuni recomandate

Exista sute de hoteluri si pensiuni care va asteapta cu bratele deschise, in Coral Bay. Preturile variaza in functie de calitatea serviciilor de cazare oferite, dar si de sezonul pentru care faceti rezervarea.

Aeroportul din Larnaca este mai indepartat, dar cel din Limassol se afla la doar aproximativ 50 de kilometri distanta. Partea buna este ca Paphos este legat de ambele orase printr-o retea de autostrazi, care faciliteaza ajungerea mai repede din aeroport la locul de cazare.

Ce se poate vedea in Coral Bay si in imprejurimi

Principala atractie din Coral Bay este cu siguranta plaja insa cu toate acestea turistii care ajung aici au mai multe optiuni de a isi petrece vacanta. Spre exemplu, la cativa kilometri in nord se afla Defileul Avakas. Aici se pot surprinde imagini spectaculoase insa trebuie aleasa cu grija perioada vizitarii deoarece in sezonul ploios poate fi extrem de periculos, existand posibilitatea sa apara alunecari de teren.

Inainte de a ajunge la defileu, turistii pot trece pe la Gradina Zoologica Paphos, care se afla in drum. Un bilet costa 8,5 euro pentru copii si 16,5 euro pentru adulti. Gradina adaposteste mai multe specii de mamifere, pasari si reptile.

La doar 15 minute de mers cu masina se afla orasul Paphos, acolo unde se pot vizita o serie de obiective turistice importante precum Parcul Arheologic Kato Paphos, intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. In interiorul acestuia se afla si Mormintele Regilor. Castelul de aici este un alt obiectiv important, iar parcul acvatic reprezinta cel mai bun prilej de distractii pentru cei mici.

Ramanand in zona, mai pot fi vizitate Dealurile Afroditei sau Petra tou Romiou, cunoscuta si sub denumirea de Stanca Afroditei. Se spune ca aceasta ar marca locul in care Afrodita, zeita frumusetii, s-a nascut din spuma marii. Din acest motiv Ciprul mai este cunoscut si sub denumirea de Insula Afroditei. Un alt obiectiv extrem de frumos sunt pesterile din mare de la Kantarkatsi, probabil un peisaj unic in Cipru. In ele se poate intra inotand sau in barca.

Unde putem face plaja daca venim in Coral Bay

Putem spune fara sa gresim ca plaja este principala atractie din Coral Bay. De altfel este considerata perla regiunii, primind ani la rand cel mai important premiu care i se poate acorda, Steagul Albastru. Acest lucru certifica faptul ca plaja este curata si respecta standardele privind calitatea apei pentru scaldat si igiena. Apa este linistita astfel ca putem vorbi de o plaja ideala de petrecut vacanta cu cei mici. Exista numeroase unitati de cazare, iar plaja este plina de baruri si terase, astfel ca plaja este atractiva pentru toate varstele.

In apropiere mai exista o serie de alte plaje interesante care pot fi alese in cazul in care cea din Coral Bay este aglomerata. Printre acestea se numara Lara, Keratide si Maniki. Lara este una dintre cele mai linistite plaje din regiune si din acest motiv este aleasa ca destinatie de familii. A fost premiata de cateva ori cu Steagul Albastru.

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru