Polis – cazare si plaje aproape de Grecia

Polis este o statiune cipriota aflata in nord-vestul Ciprului, iar pentru cei care vin cu feribotul din Grecia, aceasta este una dintre primele statiuni importante in care pot ajunge. Nu este o statiune mare, avand doar cateva mii de locuitori, insa este destul de ofertanta din punct de vedere al turismului, chiar daca principalele activitati ale locuitorilor raman pescuitul si agricultura.

Aeroportul din Larnaca este principalul punct de intrare in Cipru. Polis este una dintre statiunile cipriote aflate la cea mai mare distanta de acesta, la aproximativ 160 de kilometri. Acesta ar putea fi unul dintre principalele dezavantaje, insa in acelasi timp se transforma intr-un avantaj, deoarece este si una dintre statiunile ferite de disputele orgolioase dintre turci si greci. Vorbim astfel de o zona extrem de linistita, ideala pentru cei care vor doar sa se relaxeze si sa stea departe de acest potential conflict.

Ce se poate vedea in apropiere de Polis

Desi este o statiune mica, Polis are doua muzee deschise recent. Centrul Cultural este un muzeu deschis in 2001, intr-o cladire moderna, prevazuta cu o scena de teatru si un spatiu de recreere. Zona de expozitie poate gazdui in jur de 250 de persoane. In 1998 a fost fondat si Muzeul Marion, care gazduieste obiecte ce provin din zona orasului. Acesta poate fi vizitat de luni pana sambata, iar biletul de intrare costa aproximativ doi euro.

Denumirea de Marion a muzeului a fost preluata de la unul dintre cele zece orase-regat ale Ciprului, care a fost ridicat in apropiere, in secolul sapte, inaintea erei noastre. A fost distrus patru secole mai tarziu, iar site-ul arheologic este un obictiv turistic in prezent. Sapaturile arheologice au inceput in perioada interbelica si au fost continuate la inceputul anilor `80.

Un punct de atractie din zona il reprezinta plimbarile cu barca pana la peninsula Akamas, o rezervatie naturala ce poate avea statut de parc national, si pana la baile Afrodita. Legenda spune ca Afrodita s-a intalnit cu Adonis in apropiere. Evident, este vorba doar de o poveste dar in jurul acestei povesti locuitorii din antichitate au construit cladiri care astazi reprezinta un punct de atractie. Recent, in zona au fost descoperite ramasitele manastirii medievale Gialia.
Polis Camping Chrysochous este singura zona din Cipru in care padurile de eucalipt intalnesc coasta. Este una dintre principalele zone de relaxare din apropiere. Aici se poate ajunge atat cu masina personala cat si cu autobuzul, existand numeroase curse regulate spre principalele puncte de atractie din jurul statiunii Polis. Portul pescaresc Latsi este o alta zona propice relaxarii, la fel cum este si coasta Golfului Chrysochous.

Unde putem face plaja in apropiere de Polis

Polis

Dupa cum am precizat deja, Polis este o statiune cu iesire la mare astfel ca turistii beneficiaza si de plaje, pe langa obiectivele turistice. Plaja municipala din Polis este una dintre cele mai cautate. Este extrem de lunga si foarte bine amenajata. Se intinde de la Peninsula Akamas pana in apropiere de zona Pomos.

Alte plaje importante din zona sunt Latchi, Lara, Laguna Albastra, Argaka, Pachyammos si Paradise Beach. Dintre acestea, una dintre cele mai apropiate este plaja Latchi, aflata langa port, cu un fundal montan superb in spate.

One Reply to “Polis – cazare si plaje aproape de Grecia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *