Paphos – cazare, plaje si obiective turistice

Paphos este un oras-statiune de nivel mediu, aproximativ 30.000 de locuitori, din vestul Ciprului. Are iesire la mare si este centrul administrativ cu acelasi nume. Situl arheologic de aici este inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO, insa turistii aleg statiunea in special pentru iesirea la mare.

Hoteluri pentru cazare in Paphos CipruBooking.com

Oraselul dispune de o multime de unitati de cazare, cu preturi acceptabile, mai ales in extrasezon. Hotelurile sunt, in marea lor majoritate, curate si primitoare, receptionerii si personalul adiacent vorbind o engleza cel putin rezonabila. Pentru o cazare rezonabila trebuie sa va asteptati la preturi incepand cu 40 de Euro / noapte / camera dubla.

Orasul are aeroport insa cursele directe din Romania spre acesta sunt foarte rare si greu de gasit. Aeroportul din Larnaca, aflat la aproximativ 130 de kilometri, reprezinta in continuare o alternativa. Din Larnaca pana in Paphos exista curse regulate cu autobuzul dar se pot inchiria si masini. Cu masina personala se poate ajunge in statiune daca se ia feribotul din Turcia sau Grecia.

Ce se poate vedea in Paphos

Paphos este o destinatie recunoscuta pentru istoria sa si pentru siturile arheologice. Mormintele Regilor este un sit arheologic ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si o necropola mare, aflata la aproximativ doi kilometri de port. Despre morminte se stia de foarte mult timp insa au fost aduse la lumina in urma unor sapaturi arheologice incepute in anii `70. Unele dintre morminte sunt ornamentate cu fresce si coloane doriene.

Acropola si Odeonul reprezinta un alt punct de atractie din oras. Odeonul a fost construit in secolul al doilea din roci de calcar ce uimesc prin modul in care au fost sculptate, aproape de perfectiune. Acesta este restaurat partial. In apropiere se afla Templul roman al lui Asclepius, zeul medicinei, ruinele zidurilor orasului antic, ruinele Acropolei si Farul.

O parte dintre descoperirile arheologice din zona sunt gazduite de Muzeul de Arheologie. Obiectele expuse aici dateaza incepand din perioada neolitica. Taxa de intrare este de aproximatic doi euro. Alt muzeu important din Paphos este Muzeul Bizantin, care gazduieste artefacte din perioada secolelor VII-XVIII. Scopul infiintarii lui a fost acela de a aduna operele si artefactele bizantine din mai multe lacase de cult din zona, pentru a fi conservate si pentru a deveni mult mai accesibile publicului. Un alt punct de atractie din Paphos il reprezinta mozaicurile din Casa lui Dionysos.

In Paphos se mai pot vizita obiective turistice precum Columna Sfantului Paul, biserica Kyriaki Chrysopolitissa si Fortareata Saranta Kolones din Parcul Arheologic. Pentru copii, una dintre dintre principalele atractii din Paphos este Acvariul. Acestia pot face o incursiune in lumea subacvatica si pot vedea o serie de specii de pesti din Marea Mediterana, din oceane dar si specii de pesti de apa dulce. Echipamentele folosite la acvariu sunt cat se poate de moderne astfel incat pot recreea conditiile optime pentru orice specie de animal marin de pe planeta.

Cele mai frumoase plaje din Paphos

Iesirea la mare pun Paphos in pozitia de a avea numeroase plaje in apropiere. Multe dintre acestea sunt foarte bine amenajate si sunt ideale pentru practicarea sporturilor acvatice. De asemenea, se gasesc la doar cateva minute de mers cu masina sau pe jos din oras.

Kato Paphos este una dintre cele mai cautate plaje. Are o promenada in care exista o aglomeratie de palmieri, dand o tenta exotica locului. Ktima sau Ano Paphos este o alta plaja indragita de turistii care sosesc in statiune. La nord de statiune se mai gasesc plaje precum Coral Bay, Agios Georgios, Lara Bay sau Polis.

Paphos este o alegere inteligenta pentru o vacanta calduroasa, cu variante de cazare multiple si satisfacatoare, plaje minunate si locuri de vizitat de neuitat.

Mai multe informatii despre Paphos Cipru puteti gasi pe website-ul oficial: pafos.org.cy

Harta Paphos Cipru