Limassol – cazare, obiective turistice si plaje

Limassol este unul dintre cele mai mari si mai cunoscute orase din Cipru. Localitatea intra in top trei cele mai mari orase din aceasta tara, avand unul dintre cele mai mari porturi. Cel mai mare aeroport din zona este insa cel din Larnaca, aflat in partea de est, tot pe coasta, la aproximativ 70 de kilometri. Majoritatea turistilor care vin in Limassol aleg acest aeroport.

Drumul dintre Larnaca si Limassol nu este foarte lung si este extrem de frumos, mergandu-se, cel putin in a doua jumatate a lui, pe langa coasta. Din aeroport se pot inchiria masini, astfel incat se pot face opriri in statiunile de pe traseu, sau se poate pleca cu unul dintre autobuzele care circula in mod regulat din Larnaca.

Ce se poate vedea in Limassol – obiective turistice de vizitat

Beneficiind de o populatie de peste 200.000 de locuitori, Limassol are numeroase obiective turistice, astfel ca vizitatorii nu mai sunt nevoiti, ca in cazul altor statiuni cipriote, sa mearga in imprejurimi. Agentiile de turism sau oamenii implicati in fenomen au grija sa le promoveze intens. Ajungand in oras este aproape imposibil sa nu se auda vorbindu-se de Time Elevator. Cei care platesc biletul de aproximativ 10 euro, pot face o incursiune audio-vizuala de doar 40 de minute in istoria Ciprului din anul 1850, inaintea erei noastre, pana in anul 1974, era noastra. Distractia poate continua apoi in Gradina Zoologica, pentru doar un euro.

Limassol are si cateva muzee interesante. Muzeul Arheologic este unul dintre ele. A fost deschis dupa Al Doilea Razboi Mondial intr-o aripa a Castelului Limassol insa in prezent este gazduit de o cladire noua. Muzeul de Arta Populara intregeste nevoia turistilor de a cunoaste istoria Ciprului sub toate aspectele ei. Galeria de Arta este o instititutie ce gazduieste o colectie de peste 600 de opere ale artistilor ciprioti si nu numai.

Castelul Medieval se afla in apropierea vechiului port si a fost construit in centrul istoric al orasului. A suferit numeroase distrugeri astfel incat in prezent este departe de forma in care a fost ridicat insa este in continuare atractiv. In interiorul lui se afla Muzeul Medieval, care pentru o taxa modica poate fi vizitat impreuna cu castelul.

Marea Moscheea este un punct de reper pentru Limassol si a fost construita in 1825. Arhitectura este asemanatoare cu cea a moscheei din Larnaca. Intrarea in aceasta este libera si nu exista un orar de vizitare. Langa ea se afla baile turcesti, Hammam.

Unde facem plaja in Limassol – cele mai frumoase plaje

Una dintre cele mai importante si mai apreciate plaje din Limassol este Dhassoudi. Este o plaja publica, extrem de bine amenajata, cu locuri de joaca si locuri de relaxare. Aici se pot practica o serie de sporturi nautice si exista centre de inchiriere a echipamentului. Apa este linistita si mica la tarm, astfel ca inotul poate fi practicat de toata lumea, indiferent de varsta.

In apropiere de Limassol se mai gasesc plajele Kourion, Button, Avdimou, Melanda si Pissouri. In general plaja din Limassol este destul de incapatoare si atractiva incat turistii cazati in oras o prefera pe aceasta si nu le cauta pe cele din jur.

Website oficial Limassol -> www.limassolmunicipal.com.cy