Cazare ieftina Cipru

Agios Theodoros – plaje si locuri de vizitat

0

Agios Theodoros este denumirea mai multor sate din Cipru insa unul dintre cele mai atractive este cea din sud-estul tari, din apropiere de Larnaca. Are avantajul unei zone superbe, deservite de cel mai important aeroport de pe insula si de o retea de autostrazi foarte bine puse la punct. Nu are iesire la mare insa distanta pana la litoral este de doar cateva minute de mers pe jos, existand chiar si o plaja care poarta numele localitatii.

Cele mai bune perioade ale anului de vizitat satul sunt iunie, mai si octombrie. Acestea sunt mai putin aglomerate, iar preturile nu sunt chiar atat de mari precum in lunile iulie, august si septembrie. Uneori sezonul estival se prelungeste si in octombrie astfel ca preturile nu se modifica substantial fata de perioada verii.

Ce se poate vizita in Agios Theodoros si in imprejurimi

In principiu, Agios Theodoros atrage turistii prin modul in care acestia sunt primiti si prin numeroasele unitati de cazare, baruri si terase. De asemenea, atrage prin faptul ca se afla in mijlocul mai multor obiective turistice care se afla la doar cativa kilometri. In sat, unul dintre principalele obiective turisticie este biserica Agiou Theodorou, care se afla in apropiere de un supermarket. In apropiere de sat se mai pot vizita bisericile Agioi Anargyroi, Agios Athanasios, Saint Petounda.

Tot in apropiere de sat se mai poate vizita Kition Planetarium, un obiectiv important pentru cei pasionati de astronomie. Vizitatorii pot observa cerul instelat dar pot asista si la expozitii de minerale, fosile si meteoriti. De obicei accesul la aceste expozitii se face pe baza de programari. Se realizeaza de asemenea conferinte despre univers, in care se vorbeste despre lucruri elementare despre spatiu.

In directia spre Aeroportul International din Larnaca, in Mazotos, se afla Camel Park. Acesta este un loc ideal pentru a fi vizitat impreuna cu familia. Cei mici pot invata despre o serie de animale si le pot vedea pe viu. Printre animalele prezente in parc se numara strutii, caprioarele, poneii, broaste testoase etc. Vizitatorii pot da chiar ocol parcului calare pe camile.
In general, cele mai importante obiective turistice din apropiere sunt cele din Larnaca, oras aflat la doar cativa kilometri. Aici poate fi vizitat Lacul Sarat, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Medieval sau Hala Sultan Tekke.

Cele mai frumoase plaje din Agios Theodoros

Plaja Agios Theodorus se afla la doar cateva minute de mers pe jos din sat. Nu este foarte mare dar are nisip auriu si este destul de accesibila. In apropiere se mai pot gasi plajele Mazotos, Secret Paradise Beach de langa Portul Alaminos si Caretta Beach. Mazotos este o plaja oarecum similara plajei Agios Theodorus in ceea ce priveste amenajarea insa este putin mai lunga. Apa de aici este extrem de limpede si nu foarte adanca, putand fi vizitata cu cei mici, mai ales ca in apropiere se afla si Camel Park.

Secret Paradise Beach din Portul Alaminos este o plaja putin mai bine amenajata insa si mai aglomerata. Este perfecta pentru promenade, mai ales datorita peisajului creat de barcile pescaresti. Caretta Beach este probabil cea mai bine amenajata plaja din zona.

Mai multe informatii puteti gasi pe website-ul oficial http://agiostheodoros.org/

Harta Agios Theodoros Google Maps

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru