Skarinou – cazare, plaje, locuri de vizitat

Skarinou este o localitate mica din Cipru, undeva la mijlocul drumului dintre Larnaca si Limassol, la patru kilometri de localitatea Kofinou. Turistii care vor sa vina aici pot alege aeroportul din Larnaca, aflat la doar 30 de kilometri distanta, in est, sau pe cel din Paphos, aflat la 100 de kilometri in vest. Satul se afla in apropierea unui nod de autostrazi, fiind legat foarte bine din acest punct de vedere de toate cele patru orase mari din Cipru, adica de Nicosia, Larnaca, Limassol si Paphos.

Cazare in Skarinou CipruBooking.com


Principalul scop pentru care turistii aleg sa vina in Skarinou este specificul agricol al acestuia si faptul ca se poate combina agro-turismul cu turismul de pe litoralul Marii Mediterane, aflata la doar cativa kilometri distanta. Mergand spre Limassol, autostrada se apropie la un moment dat foarte mult de tarm.

Ce se poate vizita in Skarinou si in imprejurimi

Fiind vorba de agro-turism, vizitatorii se pot caza in primul rand in case traditionale si pot trai timp de cateva zile aproape ca un localnic. Exista o serie de locatii in care turistii fie se pot caza, fie pot doar sa ia pranzul sau sa stea sa se relaxeze. De asemenea, aici au supravietuit cateva meseri pe care rar le mai vedem in Europa. E vorba de meserii precum potcovitul cailor, extragerea uleiului de masline prin mijloace traditionale sau cismaritul. Turistii pot vedea pe viu cum sunt practicate aceste meserii.
In Skarinou exista si trei lacase de cult. Acestea sunt Panagia Odigitria, cea mai mare, Capela Sfantul Gheorghe si Capela Apostolul Luca. Primele doua sunt construite la mijlocul secolului trecut.

In apropiere de sat turistii pot vizita alte cateva sate importante din punct de vedere turistic. In partea de nord-vest exista satele Vavla si Pano Lefkara, iar in partea de sud-vest se afla localitatile Agios Theodoros si Mazotos. Primele doua sunt recunoscute in primul rand pentru viticultura si pomicultura, iar ultimele doua se concentreaza mai mult pe turismul care pune in centru plajele de la tarmul Marii Mediterane.

Pentru ca se afla la doar 30 de kilometri, Larnaca este un oras care trebuie luat si el in calcul cand vorbim de obiectivele turistice din apropierea satului Skarinou. In metropola sau in jurul ei putem vizita Lacul Sarat, Marea Moschee, Biserica Sfantul Lazar, Gradina Zoologica sau Muzeul Arheologic. Primul obiectiv amintit, Lacul Sarat, este renumit pentru faptul ca aduna in jurul lui foarte multe pasari migratoare, iar atunci cand seaca, fundul lui capata o crusta alba.

Unde facem plaja daca venim in Skarinou

Skarinou nu are iesire la mare insa toate drumurile principale care pleaca de pe autostrada A1, din apropiere de Skarinou, in partea de sud, duc direct spre mare, pentru ca distanta este foarte mica si poate fi parcursa in doar cateva minute. Una dintre cele mai apropiate plaje este Maia Beach, aflata in directia catre satul Agios Theodoros. De aici se poate merge pe tarm atat spre Larnaca cat si spre Limassol pentru a gasi alte plaje. De regula, cele dinspre Larnaca sunt mai cautate. Putem aminti aici plajele Careta sau Mazotos.

Mai multe informatii despre Skarinou gasiti pe website-ul oficial http://www.skarinou.org.cy/en.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *