Pyla Cipru – Cazare, Plaje si Locuri de Vizitat

Pyla este un sat din sud-estul Ciprului, aflat in apropierea zonei care separa tara de aria aflata sub influenta Turciei. Este unul dintre cele patru sate “tampon” din aceasta tara, in sensul ca se afla linia care separa insula de influentele Turciei si Ciprului. Din punct de vedere administrativ si juridic apartine celei din urma tari.
Din cate se pare, Pyla este singurul sat din Cipru in care inca mai locuiesc cipriotii greci si cipriotii turci originari, adica acestia nu s-au mutat ca urmare a conflictului dintre Turcia si Grecia. Cipriotii greci sunt insa majoritari, numarand peste 800 de locuitori, iar cipriotii turci sunt aproape 500. Turistii care aleg sa vina aici din Europa pot ateriza pe aeroportul din Larnaca, cel mai mare din tara, aflat la sud-vest de sat.

Locuri turistice de vizitat in Pyla

Pyla este un sat frumos si locuitorii au ce vedea aici insa ar trebui sa se informeze daca pot face fotografii pentru ca acestea s-ar putea sa fie interzise sau localnicii sa nu se simta foarte confortabili cand sunt fotografiati. De vina pentru acest lucru ar fi eternul conflict al tarii cu Turcia. Dupa cum spuneam, satul se afla chiar pe linia care separa Republica Cipru de zona revendicata atat de aceasta tara cat si de Turcia.

Dupa unele cercetari arheologice, Pyla ar putea fi una dintre cele mai vechi asezari umane din Cipru. Siturile arheologice de aici reprezinta un obiectiv turistic important insa cele mai importante descoperiri nu pot fi vazute pentru ca se afla in muzee din alte tari.
In Pyla exista si o serie de lacase de cult. Cea mai importanta este Biserica Agios Giorgios. E relativ noua pentru ca a fost construita pe locul unei vechi biserici distrusa in 1950. Biserica Arhanghelului Mihail este mai veche, datand din 1500. Alte lacase de cult sunt Capela Ahentrikas, biserica Panagia Asprovouniotisa si Capela Sfintei Cruci.

Turistii care vin in Pyla se pot relaxa la centrul de bowling din apropiere. De asemenea, pot alege o serie de alte obiective turistice din apropiere. Golful Larnaca se afla in partea de sud, iar in apropiere exista o serie de statiuni turistice precum Ayia Napa, Paralimni sau Pernera. Fiecare dintre acestea ofera lucruri diferite, de la parcuri de distractii la rezervatii naturale.

Unde putem face plaja daca venim in Pyla

Distanta pana la tarmul Marii Mediterane nu este mare. Dupa cum spuneam, pana la Golful Larnaca nu este o distanta foarte mare astfel ca aici pot fi gasite o serie de plaje destul de interesante. CTO Beach este cea mai apropiata dintre ele. Yanathes este poate cea mai frumoasa din acest golf, dar si Cessac Beach este o plaja care se apropie de aceasta.
Perla din regiune este insa plaja Nissi in apropiere de statiunea Ayia Napa. Se poate ajunge la ea foarte usor pe autostrada A3. Langa ea mai pot fi gasite plajele Ziatsi, Katsarka si Limnara. Mergand pe tarmul Mediteranei, spre est, se poate ajunge la Parcul National Cavo Greco, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice in aceasta parte a Ciprului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *