Vasa Kilaniou – cazare si locuri de vizitat

Vasa Kilaniou este o mica localitate cipriota aflata la doar 35 de kilometri de Limassol si la 4 kilometri de Omodos. Fiind situat la o altitudine de 750 de metri este in primul rand o destinatie cu peisaje montane. Principala activitate a localnicilor este viticultura. Localitatea mai este cunoscuta si sub denumirea de Vasa Koilaniou dar, de regula, in zona este cunoscuta si ca Vasa, care inseamna “vale impadurita”.

Cazare in Vasa Kilaniou

Cel mai bine va orientati pentru cazare la fata locului, oamenii fiind primitori si preturile rezonabile. Pe Booking sunt foarte putine listinguri cu proprietati, iar pe Airbnb niciuna.

Este al cincilea sat din Cipru dupa productia de vin si printre cele mai importante cand vine vorba de productia de stafide. Cu toate ca locuitorii se ocupa in principal cu viticultura, turismul a fost extrem de bine dezvoltat aici, astfel ca vizitatorii nu vor vedea doar vita de vie ci si o infrastructura extrem de bine pusa la punct.

Ce putem vedea daca venim in Vasa Kilaniou
Vasa are o serie de lacase de cult si muzee interesante ce pot fi vizitate de turisti. Cand vorbim de muzee putem aminti de Muzeul Ecleziastic, Muzeul de Traditii Populare, Muzeul Educatiei si Zivania. Muzeul Ecleziastic a fost creat pentru a pastra patrimoniul cultural al elenismului si crestinismului din zona. Aici sunt expuse o serie de icoane, iar cea mai veche dateaza din secolul XIV.

Cand vorbim de lacase de cult putem aminti biserica Fecioara Maria, construita spre finalul secolului XX, capelele Timios Podromos, Sfantul Gheorghe, Sfantul Varnavas, Profetul Elias si Apostolul Timonas. Capela Sfantul Varnavas se afla chiar la iesirea din sat, langa pestera Varnavas, care poate fi vizitata si ea. O alta pestera poate fi vazuta vizitand Capela Apostolul Timonas.

Un obiectiv important in Vasa este un pod vechi, in stil roman, foarte bine conservat. Acesta este unul dintre cele mai fotografiate obiective de turistii care vin in acest sat. In Vasa sunt organizate doua trasee superbe. Unul pune in evidenta natura din zona, foarte abrupta. Turistii nu sunt pusi in pericol pentru ca pe aproape tot traseul unde exista prapastii, exista si garduri de lemn. Al doilea traseu pune in evidenta frumusetea din interiorul satului. Turistii sunt plimbati pe stradute inguste si pavate si le sunt aratate cele mai importante cladiri.
Alte obiective turistice pot fi vizitate in localitatile din apropiere, din sate precum Omodos, Arsos, Malia sau din metropola Limassol. Spre exemplu, in Limassol se poate vizita Gradina Zoologica, Castelul sau Muzeul de Arheologie.

Unde face plaja daca ne facem vacanta in Vasa Kilaniou
Cei care vin in Vasa si vor sa faca plaja pot merge in sud, spre Limassol. Drumul poate fi parcurs cu masina in aproximativ o jumatate de ora. Golful Akrotiri ofera o serie de plaje spectaculoase si se afla la doar cateva minute in sudul orasul Limassol. Lady`s Mile Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din zona si una dintre cele mai vizitate.
Alte plaje interesante din regiune sunt Kourion si Akrotiri. Pentru cativa kilometri in plus de mers cu masina se pot vizita alte plaje intersante precum Nissi, in apropiere de Larnaca. Pe tot tarmul dintre Limassol si Larnaca exista foarte multe plaje spectaculoase, care pot fi vizitate. Unele au si parcuri de distractii la doar cateva minute de mers pe jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *