Arsos Cipru – plaje si locuri de vizitat

Arsos este denumirea a doua localitati din Cipru. Una se afla in districtul Limassol si cealalta in Larnaca. Noi vom vorbi de prima, aflata intr-o zona montana superba, nu foarte departe de Muntele Olymp, cel mai inalt varf de pe insula, aflat in lantul montan Troodos din centru tarii. Potrivit parerii multor turisti, cea mai buna perioada de vizitare a satului este in octombrie si august, probabil pentru ca prima luna este cea in care se culege recolta si au loc multe festivaluri, iar a doua se afla in plin sezon estival.

Cazarea in Arsos tine in totalitate de segmentul agroturism.

Asa ca nu va asteptati sa gasiti hoteluri de patru sau cinci stele. Insa oamenii sunt primitori iar conditiile sunt foarte bune.

Distanta pana in Limassol si Paphos este relativ egala. Sunt 40 de kilometri pana in primul oras si 45 pana in al doilea. Din acest motiv, turistii pot alege aeroportul din Paphos, al doilea ca marime din Cipru, pentru a ajunge in Arsos.

Ce se poate vedea in Arsos – obiective turistice de vizitat

Arsos este in primul rand un sat agrar, iar turismul se bazeaza pe acest lucru. Vorbim de unul dintre cele mai importante sate din Cipru atunci cand luam in calcul productia de vin. Ca atare, turistii pot vizita pentru inceput cramele din sat. De asemenea, se pot plimba pe strazile inguste si pot admira arhitectura satului compus in mare parte din case compacte, construite din piatra si acoperite cu tigla.

Una dintre cele mai importante vinarii de aici este Nikolettino care produce anual in jur de 70.000 de sticle dupa ce colecteaza strugurii si din satele invecinate. Turistii pot vedea cum se produce vinul si cum se imbutelieaza.
Cel mai important muzeu de aici este Muzeul de Arta Populara infiintat in 1997 si gazduit de o cladire construita in secolul XVIII. In ea se organizeaza diverse expozitii temporare si exista expozitii permanente care ajuta turistii sa inteleaga modul in care au trait cipriotii de lungul anilor. Un alt obiectiv important este biserica Apostolul Filip, construita in secolul XIII, renovata de mai multe ori de-a lungul timpului.

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona este reprezentat de cele sase fantani medievale, foarte bine pastrate si conectate intre ele prin trasee foarte bine marcate astfel incat turistii sa nu piarda din vedere nici una dintre ele. Satul este ridicat pe versantii Muntelui Laona, la putin peste 1.000 de metri inaltime, astfel ca pentru a putea surprinde frumusetea locului a fost organizat un traseu ce poate fi urmat de turisti. In acesta sunt incluse si fantanile medievale.

Unde facem plaja daca venim in Arsos

Chiar daca Arsos este un sat aflat in regiunea montana, el se afla la mai putin de 50 de kilometri de Limassol si Paphos, orase care in jurul lor au o multime de plaje, diverse si pe alocuri foarte bine amenajate. Spre exemplu, in apropiere de Limassol exista plajele Lady`s Mile Beach si Kourion. Mergand pe tarmul Marii Mediterane exista o serie de alte plaje precum Fossil Beach, Paramali Turtle Beach, Kyrenia Beach sau Pissouri. O parte dintre acestea sunt premiate cu Steagul Albastru, ceea ce certifica faptul ca sunt foarte bine dotate, iar calitatea apei este una foarte buna.

Website oficial Arsos -> http://www.arsos.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *