Cazare ieftina Cipru

Vacanta in Spilia Cipru – cazare si locuri de vizitat

0

Spilia este un sat mic din Muntii Troodos, Cipru, aflat la aproximativ 60 de kilometri atat de Nicosia cat si de Limassol. Unul dintre satele apropiate este Kyperounda. Farmecul satului este dat in primul rand de faptul ca desi se afla la o altitudine de 1.100 de metri aproape in toate directiile are varfuri montane care par ca izoleaza localitatea.

Cei care vin cu avionul trebuie sa stie ca distantele pana la cele mai mari doua aeroporturi din tara, Larnaca si Paphos, sunt aproximativ egale, in jur de 90 de kilometri. Ca atare, atunci cand se alege aceasta destinatie se pot compara si preturile biletelor de pe cele doua aeroporturi si nu doar cele practicate intre companiile aeriene.

Ce se poate vedea in Spilia si in imprejurimi

In primul rand, Spilia este un sat montan astfel ca peisajele sunt primele lucruri care pot fi vazute aici. In acest sens au fost realizate nu mai putin de 12 trasee turistice care trec prin sat. Media traseelor este de aproximativ trei kilometri. Pe unele dintre ele turistii au la dispozitie terase si baruri la care se pot odihni sau pur si simplu se pot relaxa.
E important de spus ca in partea de sud-vest, nu la foarte mare distanta, se afla Muntele Olymp, cel mai inalt varf din Cipru. Acesta are o altitudine de aproape 2.000 de metri. In jurul lui exista o serie de lacase de cult foarte apreciate si relativ vechi.

Ramanand in zona lacaselor de cult, cel mai vechi si mai apreciat lacas de cult de langa Spilia este biserica Panagia Chrysokourdaliotssa. A fost construita in secolul XVI si are hramul Maicii Domnului. Biserica Agios Antonis este o biserica construita mai recent, pe la mijlocul secolului XIX, iar in apropiere de sat se mai poate vizita biserica Agios Georgios Karydiou, lacas de cult ridicat in 1994.

La cativa kilometri in nord de Spilia se afla biserica Panagia Asinou, un lacas de cult mic, dar face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Iese in evidenta prin vechimea sa si prin faptul ca are una dintre cele mai reusite si bine conservate picturi bizantine din Cipru. Picturile de pe zidurile interioare dateaza din perioada secolelor XII-XVII si reflecta arta Constantinopolului.
Trecand de Muntele Olymp si intrand in Padurea Paphos se poate ajunge la un alt lacas de cult important din Cipru. E vorba de Manastirea Kikkos, una dintre cele mai cunoscute manastiri din aceasta tara. Prima manastire a fost ridicata in secolul XI insa a ars de mai multe ori si in locul ei a fost ridicata o noua manastire. Din vechiul lacas de cult nu a ramas decat o icoana.

Unde facem plaja daca venim in Spilia

Spilia este un sat din inima Muntilor Troodos astfel ca nu are acces la mare. Marea Mediterana nu este insa foarte departe. Cele mai apropiate plaje sunt in partea de nord insa aceasta este sub ocupatia Turciei astfel ca pentru unii turisti e nevoie de vize speciale. Se poate ajunge insa la mare, in mai putin de 100 de kilometri, daca se trece prin Padura Paphos pentru a se ajunge spre Golful Chrysochou. De asemenea, se poate alege o plaja din apropierea oraselor Paphos sau Limassol.

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru