Cazare ieftina Cipru

Kathikas Cipru – cazare si locuri de vizitat

0

Kathikas este o localitate foarte atractiva din vestul Ciprului, aproape de Peyia. Nu are iesire la mare insa plajele din regiunea Paphos sunt destul de accesibile. In Kathikas se poate ajunge foarte usor din Romania cu avionul. Cel mai apropiat aeroport este cel din Paphos, aflat la aproximativ 30 de kilometri distanta. Aeroportul din Larnaca se afla la aproximativ 150 de kilometri insa ulterior, aproape tot drumul de la aeroport poate fi parcurs pe autostrada, mai intai pe A5 si apoi pe A6, daca se merge in apropiere de tarmul Marii Mediterane. Drumul direct este mult mai scurt dar nu exista autostrazi, lucru care poate prelungi calatoria cu cateva minute.

Ce putem vizita in Kathikas

Kathikas este in primul rand un sat traditional, locuit din timpuri stravechi, ce ofera si astazi exemple superbe de arhitectura folclorica. Unele cladiri au o vechime mai mare de un secol, iar traditiile sunt foarte bine pastrate aici. Sarbatoarea din Vinerea Mare este un eveniment care atrage anual turistii curiosi sa vada cum arata traditiile ortodoxe cipriote.
La mai putin de zece kilometri de Kathikas se afla Manastirea Agios Neophytos. Este una dintre cele mai vechi si mai cunoscute manastiri din Cipru, fiind construita in secolul XII, de un calugar ce a fost inchis pentru viata austera pe care o ducea. Acesta a reusit sa fuga si a gasit o pestera naturala, acolo unde a construit actuala manastire.

In apropiere de Kathikas mai pot fi vizitate Gradina Zoologica Paphos, Defilul Avakas, Mormintele Regilor din Paphos, Epava Edro III din Peyia, Cascada lui Adonis, crama Tsangarides din Lemona sau Agia Ekaterini din Kritou Terra, o biserica cu o arhitectura aparte ce dateaza din secolul XV. Laitmotivul arhitectural al acesteia este sfera, iar interiorul e dominat de pereti ce par a fi ciopliti in piatra desi se vede ca sunt ziditi.

Gradina Zoologica Paphos este una dintre cele mai atractive gradini zoologice din vestul Ciprului. Din acest motiv pretului unui bilet este comparabil cu cel platit la o gradina zoologica din vestul Europei, acolo unde puterea de cumparare este mai mare. Numarul mare de specii de animale face ca aceasta sa fie comparabila cu cele din vest si la frumusete.

Unde facel plaja in apropiere de Kathikas

Spuneam ca satul nu are iesire la mare. Cu toate acestea, la doar cativa kilometri de sat exista plaje superbe precum Coral Bay, Latchi, Lara Bay, St. George, Vardas, Nammos, Toxeftra sau Asprokremmnos. Toate acestea se afla la distante de aproximativ 10-20 de kilometri sau chiar mai putin. In acest context, Kathikas devine o destinatie atractiva si pentru cei care vor sa mearga la plaja, putand apoi sa se retraga pentru a se relaxa intr-un peisaj care pare mai degraba montan.

Fiecare dintre aceste plaje au ceva diferit de oferit. Putem spune ca dintre ele, perla o reprezinta Coral Bay, fiind ani la randul premiata cu Steagul Albastru. Nu este insa singura premiata. Lara este o plaja renumita pentru broastele testoase, iar Latchi este o plaja perfecta pentru cei care prefera pietricelele in locul nisipului fin.

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru