Cazare ieftina Cipru

Lysos Cipru – obiective turistice si cazare ieftina

0

Lysos este o mica localitate din vestul Ciprului, fara iesire la mare dar nu foarte departe de Marea Mediterana. Pentru o localizare mai exacta, se afla la doar 36 de kilometri de Paphos, poate cel mai important oras din aceasta regiune. Din Romania se poate ajunge aici zburand din mai multe orase ale tarii, inclusiv din Oradea sau Craiova, spre aeroportul din Paphos. In cazul in care nu se gasesc zboruri spre acest aeroport, se pot gasi cu siguranta spre cel din Larnaca, cel mai mare de pe insula, dar aflat oarecum pe tarmul opus al tarii.

Ce se poate vedea in Lysos si in imprejurimi

Lysos este in principiu o asezare mica, agricola, astfel incat nu abunda in obiective turistice, insa este plasat intr-o zona superba si astfel putem spune ca aceste “lipsuri” sunt compensate. Putem spune de asemenea ca satul este un obiectiv turistic in sine, prin stradutele inguste si pavate cochet. Are si cateva obiective care pot fi amintite: piata, un muzeu micut si padurea Lysos se numara printre acestea.

Padurea Lysos se afla la marginea padurii Paphos. Reprezinta o suprafata vasta, cu o vegetatie bogata si e populata de un numar mare de specii de animale precum muflonul. Are alei ideale pentru drumetii sau plimbari cu bicicleta. Exista si o zona amenajata pentru picnic, strabatuta de doua parauri mici.

La aproximativ doi kilometri de Lysos se afla Melandra, un sat cipriot locuit in trecut de etnicii turci. In prezent satul este parasit complet si ofera o imagine dezolanta dar tocmai din acest motiv reprezinta un interes pentru cei care vin in zona. Satul a fost locuit pana in 1974. Singurele doua cladiri care nu par a fi “bombardate” sunt o moschee si o capela ortodoxa.
In apropiere pot fi vizitata portul Latchi si Parcul National Akamas. In Akamas poate fi vizitat si superbul defileu, probabil cel mai spectaculos din districtul Paphos. Parcul National Akamas se intinde pe o suprafata de 230 de kilometri patrati. Aici pot fi vazute o serie impresionanta de specii de animale rare dar si de plante. Unele dintre plante nu pot fi vazute decat in aceasta zona.

Unde putem face plaja daca venim in Lysos

Turistii care ajung in Lysos pot alege una dintre plajele din vest. Latchi este una dintre cele mai apropiate. Este flancata de un peisaj montan si este intesata de pietricele, motiv pentru care turistii nu se inghesuie sa vina aici. Este insa apropiata de portul Latchi si de alte cateva plaje precum Polis Municipal Beach, Argaka sau Yiannakis. Plaja Argaka este situata intre mare si o padure superba de pini.

Alte plaje interesante din regiune sunt Blue Lagoon, Lara Beack, Coral Bay, Petra tou Romiou si Faros. In Blue Lagoon apa este atat de limpede incat se poate vedea fundul marii. Lara Beach este recunoscuta pentru broastele testoase care vin aici pentru a isi depune ouale, iar Petra tou Romiou este cunoscuta pentru legenda Afroditei. Se spune ca aici s-a nascut din spuma marii zeita frumusetii. Se mai spune de asemenea ca cei care inoata in aceste ape imbatranesc mai greu.

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru