Cazare ieftina Cipru

Kakopetria Cipru – cazare la munte

0

Situat la aproximativ 50 de kilometri atat de Nicosia cat si de Limassol, Kakopetria este un mic sat din Cipru, foarte accesibil turistilor, avand in vedere ca distanta spre principalul aeroport din tara, cel din Larnaca, nu este cu mult mai mare. Trebuie mentionat insa ca vorbim de un sat de munte aflat la o altitudine de 667 de metri. Accesul spre el e mai dificil decat pare pe harta, mai ales ca denumirea vine tocmai de la faptul ca in trecut era extrem de greu de ajuns aici. “Kako” inseamna “dur” si “petra” inseamna “stanca” sau “piatra”.
Lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Satul se afla in centrul tarii iar in apropiere de el se afla un nod de autostrazi care duc spre toate cele mai importante trei orase din Cipru: Nicosia, Larnaca si Limassol.

Ce putem vedea in Kakopetria
Kakopetria este in primul rand o destinatie pentru cei care vor sa se relaxeze sau sa se aventureze. Este mai putin o destinatie pentru cei care vor sa viziteze muzee sau ruine. In mijlocul satului se unesc doua rauri care formeaza mai apoi raul Klarios, iar modul cum acestea curg printre stancile dure creeaza o priveliste incantatoare. Turistii pot merge pe unele trasee marcate pentru a privi imaginile spectaculoase si pentru a respira aerul curat.
Exista insa si doua muzee micute: Linos si Elyomilos. Primul se afla intr-o cladire de pe Vechea Strada si are trei sectiuni importante dedicate vinului, painii si uleiului de masline. Al doilea muzeu este mult mai rudimentar, avand o roata veche cu ajutorul careia se facea inainte uleiul de masline.

Desi este un sat mic, in Kakopetria exista biserica Agios Nikolaos tis Stegis, intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO. A fost infiintata in secolul XI si are o valoare inestimabila. A fost restaurata si din punct de vedere arhitectural arata extrem de modern. Un alt lacas de cult important este biserica Agios Panteleimon, construit in stil bizantin, spre finalul secolului trecut. Are o capacitate de 700 de persoane astfel ca aici au loc cele mai importane slujbe din localitate. Alte biserici din Kakopetria si imprejurimi sunt Metamorfosi tou Sotira si Panagia Theotokos.

Printre obiectivele turistice din Kakopetria se numara si Palia Kakopetria (partea veche a satului), moara de apa ce dateaza din 1754 si Petra tou Antrogynou, o piatra a “cuplului casatorit”, despre care exista multe legende.

Unde se poate face plaja, daca vizitam Kakopetria
Fiind in centrul insulei, Kakopetria nu are iesire la mare insa in mai putin de o ora de mers cu masina se poate ajunge la mare, atat pe litoralul nordic, cat si pe cel sudic. Ideal ar fi ca turistii care sunt cetateni ai unui stat al Uniunii Europene sa aleaga sudul, adica plajele de pe langa Limassol, daca nu vor sa calatoreasca prea mult, sau pe cele de langa Larnaca (sud-est) sau Paphos (sud-vest), daca nu conteaza cateva minute in plus de mers cu masina. Partea de nord se afla sub ocupatia Turciei, iar cei care nu au viza in aceasta tara sau nu sunt cetateni turci pot avea nevoie sa faca cateva formalitati suplimentare, care pot lua insa timp.

Informatii suplimentare gasiti pe website-ul oficial http://www.kakopetria.org.cy/

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru