Cazare ieftina Cipru

Kyrenia Cipru – cazare si plaja in nordul insulei

0

Kyrenia este un oras de aproximativ 20.000 de locuitori din nordul Ciprului, aflat sub ocupatia trupelor Turciei inca din 1974. Desi Cipru face parte din Uniunea Europeana, pentru a se ajunge in acesta parte a tarii e nevoie de intocmirea unor formalitati suplimentare. Un alt impediment ar putea fi acela ca principalele doua aeroporturi ale tarii se afla pe tarmul opus al insulei. Are insa avantajul de a fi la mai putin de 30 de kilometri de capitala Nicosia.

Ce putem vedea in Kyrenia
Cu siguranta, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Kyrenia este castelul. Aproape toti turistii care vin aici au o fotografie cu acesta. A fost ridicat in secolul VII, iar unele surse istorice spun ca ar fi fost construit pentru apararea impotriva invaziilor arabe. A suferit insa numeroase restaurari si modificari. Spre exemplu, atunci cand a fost ridicat era aparat in principal de arcasi, apoi au aparut tunurile, iar castelul a fost partial modificat pentru ca acestea sa poata fi folosite. In interiorul castelului exista o biserica bizantina si mormantul amiralului Sadik Pasha.

Tot in interiorul castelului se afla si Muzeul Epavei. Vorbim practic de o singura epava dar aceasta este spectaculoasa prin importanta ei, nu neaparat vizual. Se spune ca e cea mai veche nava recuperata din mare. Testele au demonstrat ca anumite parti ale ei dateaza din anul 288 i.Hr.
Un alt castel important din zona, aflat intre Kyrenia si Nicosia este Castelul Sfantul Illarion. Acesta este asezat strategic, pe un deal, astfel ca din el se poate vedea aproape tot drumul dintre cele doua orase. Se spune ca cei de la Disney s-au inspirat de aici pentru a desena castelul din Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici.

Portul din Kyrenia reprezinta si el un obiectiv important si se afla chiar langa castel. E perfect pentru promenade sau pentru relaxarea la numeroasele baruri si terase amplasate in zona. Barcile extrem de colorate ale pescarilor se amesteca perfect printre yachturi.

Unde putem face plaja in Kyrenia
Fiind un oras cu iesire la mare, Kyrenia are numeroase plaje in apropiere, iar unele dintre ele sunt premiate cu Steagul Albastru. Acestea sunt foarte bine amenajate. Trei dintre ele ies in evidenta, iar acestea sunt Escape, Acapulco si Alagadi.

Acapulco este o plaja ideala pentru cei care vin in vacanta cu cei mici pentru ca nisipul este destul de fin, iar apa este limpede si nu foarte adanca. Facilitatile sunt extrem de diverse, de la sezlonguri la baruri si terase. Cei care vor ceva mai mult, in special distractie si adrenalina, pot opta pentru Escape, o plaja aflata la doar cinci kilometri de Kyrenia. Unele voci spun ca aceasta ar fi cea mai frumoasa plaja din nordul Ciprului. Nisipul este fin si auriu, iar apa este adecvata practicarii a numeroase sporturi acvatice, de la Jet Ski pana la canotaj sau plimbari cu barca.

Alagadi este o plaja aflata la o distanta mai mare, aproximativ 15 kilometri de Kyrenia. I se mai spune Turtle Beach datorita numeroaselor broaste testoase care vin aici sa isi depuna ouale in perioada verii.

Website oficial grecesc (consiliu municipal in exil) – https://kyreniamunicipality.com/en/
Website oficial turcesc – http://www.girnebelediyesi.com/

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru