Cazare ieftina Cipru

Episkopi Lemesou – cazare si locuri de vizitat

0

Episkopi Lemesou este un sat din sudul Ciprului cunoscut de foarte multe ori doar ca Episkopi. Denumirea lunga este folosita probabil si pentru a nu se confunda cu satul de langa Paphos, care are aceeasi denumire. Cel despre care vom vorbi se afla la doar 12 kilometri de Limassol. Denumirea lui inseamna “casa episcopului” si provine probabil de episcopia creata aici in perioada cruciadelor.

Cazare in Episkopi Lemesou

Turistii pot veni in Episkopi cu avionul, alegand aeroportul din Paphos, aflat la aproximativ 50 de kilometri distanta, sau pe cel din Larnaca, aflat la aproximativ 80 de kilometri. Distanta se poate parcurge in mai putin de o ora din ambele directii. Spre Paphos se poate merge pe autostrada A6, iar spre Larnaca se poate merge pe A6 pana in Limassol si apoi se intra pe A1 pentru a se merge mai apoi pe A5, pentru ca A1 se duce spre Nicosia.

Ce putem vedea in Episkopi Lemesou si in imprejurimi
Daca denumitea dateaza din perioada cruciadelor, nu puteau lipsi de aici cladirile care sa dateze din perioada respectiva. Turistii pot vedea la intrarea in sat biserica Agios Ilarion ce dateaza din perioada 1192 – 1489. Tot in perioada cruciadelor a fost ridicat si castelul medieval din Kolossi, localitate aflata in apropiere.

In Episkopi si in imprejurimi exista o serie de site-uri arheologice, iar o parte dintre relicvele gasite sunt expuse in Muzeul Arheologic din zona. Intrarea costa undeva in jur de doi euro. Site-urile arheologice din aceasta arie sunt unele dintre cele mai apreciate din intreaga insula. Una dintre ruinele sale celebre este amfiteatrul greco-roman care in antichitate putea sa gazduiasca in jur de 3.500 de oameni. In prezent este restaurat si se sustin pe el diverse evenimente.
In apropiere de Episkopi, turistii pot vizita o serie de obiective turistice importante. Arizona Luna Park, templul si sanctuarul lui Apollo Hylates, Muzeul Vinului, Fassouri Watermania, care este un parc de distractii acvatic din apropiere de Limassol. In Limassol putem gasi alte cateva obiective turistice importante. Castelul este unul dintre ele si e construit in apropierea vechiului port si centru istoric. Ca urmare a sapaturilor arheologice s-a descoperit ca a fost construit deasupra unei bazilici crestine ce dateaza din secolele IV-VII. Time Elevator si Gradina Zoologica sunt alte doua obiective turistice din Limassol.

Unde facem plaja daca venim in Episkopi Lemesou

Trei dintre cele mai apropiate plaje de Episkopi sunt Fossil Beach, Agios Ermogenis si Paramali Turtle Beach. Agios Ermogenis este situata in apropiere de vechiul sat Erimi. Este foarte bine organizata si foarte mare, fiind preferata de cupluri si familii. A fost premiata cu Steagul Albastru, iar turistii care vin aici inteleg de ce. Apa e curata si nu foarte adanca, plaja e plina de baruri si terase, iar nisipul este pe alocuri simplu, adica fara pietris, dar exista si zone in care nisipul se amesteca cu pietricelele.

Paramali Turtle Beach este o plaja cam pe acelasi model numai ca pare oarecum o plaja izolata, incadrata de dealuri, iar localnicii folosesc terenul din apropiere in scop agricol. In principiu, cam asa arata majoritatea plajelor din aceasta zona, cu exceptia unora care sunt mai apropiate de asezarile umane, iar accesul la electricitate si apa curenta faciliteaza dezvoltarea turismului.

Share.

Leave A Reply

Cazare Ieftina Cipru